BASt: vorm, techniek & hout
0
Winkelwagen

Alles voor je RatRig CNC VerzamelD

Vooraf

Een naslaglijst met informatie over de Ratrig KillerBee CNC. Letterlijk een beest van een machine en dient volledig zelf gemonteerd te worden, met alle bijbehorende uitdagingen. Om die reden heb ik deze RatRig CNC Verzameling opgesteld.
Deze lijst is in eerste instantie voor mezelf gemaakt om de breed verspreide informatie bij elkaar te kunnen houden en vervolgens als startpost begonnen op Woodworking.nl. Bevat het alles? Daar kan jij bij helpen! Vul het gerust aan in het Algemeen Ratrig CNC topic op Woodworking.nl, of via het contactformulier, dan probeer ik het hier te updaten.

Heb je vragen? Heb je een eigen oplossing ontdekt? Neem dan vooral contact op.

last update: 02-09-2022

Ratrig CNC Verzamelinfo

Ratrig Bronnen

Tips en suggesties voor de bouw van je RatRig CNC:

  • Voeg bij je bestelling extra 2040 extrusies toe die onder je Y-as komen; dit voorkomt doorhangen, doordat de Y-as dan volledig ondersteund wordt.
    Voor de 10XX versies betreft het dan een 2040 extrusie van 960mm (gelijke lengte aan de spoilboardextrusies)
  • Optioneel kan je extra extrusies meebestellen voor meer ondersteuning van je spoilboard of mounting voor profielen in je spoilboard
  • Er zijn mensen die hun CNC op de tafel vastmonteren zonder de extrusies onder het spoilboard om zodoende meer verticale werkruimte te krijgen.
  • De Dozuki Ratrig installatie handleiding heeft het nergens over ‘Tramming & Squaring’ van je CNC. Zie hier een video over hoe en waarom dit wel nodig is.
  • Let op; je geadviseerde spoilboard is groter dan je werkruimte. Wanneer je deze vlak maakt met je CNC zodat hij gelijk loopt aan je CNC, heb je het effect van een dienblad met opstaande randen. Hierdoor kan je geen grotere objecten meer vlak leggen. Dit kan je oplossen door je spoilboard kleiner te maken (werkruimte dimensies) of door een plaat ter grootte van je werkruimte op je spoilboard te plaatsen.

Add-ons, 3Dprints en extras

BASt CNC Accessoires en 3Dprints

(Reserve) Onderdelen

Bits, Collets en Spantangen

Bits, Feeds and Speeds

How to calculate the best Feeds and Speeds for your RatRig CNC? Visit my RatRig Bits, Feeds & Speeds page

Woodworker Tool Tips

The best bang for your buck when buying new tools?
Visit my Woodworker Tool Tips

Gereedschappen en Meetapparatuur

Videos

Controller Hard&Software

Algemeen CNC

Overig

Disclaimer

Sommige links zijn voorzien van een *.
Deze links zijn Amazon Affiliate links. Indien je een bestelling plaatst via deze link, ontvang ik hier een vergoeding voor, zonder dat het jou een cent extra kost. Ook eventuele kortingen blijven gewoon van toepassing.
Overige links zijn zonder vergoeding.
Ik heb geen persoonlijk herleidbare informatie over geplaatste bestellingen.

Deze lijst is op geen enkele manier gelieerd aan Ratrig of haar personeel. De lijst hier is een verzameling op basis van verschillende gebruikers en dient puur ter inspiratie en hulp. BASt pleegt op geen enkele manier authoriteit te zijn op gebruik en onderhoud van je CNC machine. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor elke actie die je onderneemt naar aanleiding van inhoud op deze pagina. Elke vorm van aansprakelijkheid hieromtrent wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Back to top