Wisseltrofee Lobbes

Wisseltrofee Lobbes

Lobbes heeft mij gevraagd een wisseltrofee te ontwerpen en produceren voor hun duurzaamheids competitie. Lobbes is de grootste online speelgoedwinkel van Nederland.
Dit project was voor mij een mooie uitdaging in de combinatie van Vorm, Techniek en Hout.

Hout

De zomereik is in Nederlandverreweg de belangrijkste loofboom en kan tot wel 2000 jaar oud worden. In Nederland hebben eiken een omlooptijd van ongeveer 130 jaar. Perfect passend bij ‘duurzaam’.

Techniek

De inzet is een uitsnede van een eikenblad in Cortenstaal, wat van zichzelf snel hoort te roesten en de perfecte uitstraling van een gevallen blad geeft.
De belettering is gegraveerd met behulp van een laser.

Vorm

Door enerzijds de natuurlijke randlijnen en jaarringen van de Eik te accentueren en anderszijds de strakke afwerking met de computergestuurde CNC en laser is een stijlvol contrast ontstaan.

Het proces

Hieronder een aantal foto's genomen tijdens het proces, van eerste tekening tot eindproduct.

 

Cortenstaal-ongeroest cortenstaal-roestend

Trofee Lobbes

 

Terug naar overzicht

Jouw idee op maat

Bij BASt is er veel mogelijk. Naast de winkel kan je jouw eigen ontwerp 3D-printen, lasergraveren of CNC-frezen uit materialen zoals hout en Trespa of laten uitsnijden op Vinyl. BASt staat open voor diverse projecten en oplossingen. Heb je een specifiek idee of wens? Neem contact op en ik help je graag verder!

Contactformulier