BASt: vorm, techniek & hout
0
Beste BASt, mijn bestelling….

Aftercare

Wat te doen na je bestelling. Alles wat je wil weten over je bestelling, onderhoud en wat te doen als je (on)tevreden bent over je aanschaf.
Voordat je meteen in de pen klimt of contact zoekt; Lees eerst even verder, wellicht staat je antwoord hier al beschreven.

aftercare; de kleine lettertjes

Grote kleine lettertjes

De meest belangrijke aftercare is toch wel wat je rechten zijn; een korte samenvatting, passend bij de Nederlandse Wetgeving omtrent verkoop aan consumenten. Maar lees vooral de Algemene Voorwaarden na voor meer details.

Bedenktijd
Bestellingen kunnen tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geannuleerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kan je contact opnemen via onderstaand contactformulier of middels reactie op de ordermail. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om het artikel retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Op maat gemaakt of gepersonaliseerd
Een aantal artikelen op de site zijn op maat te bestellen, aan te passen of te personaliseren. Houdt er rekening mee dat dit soort maatwerkartikelen uitgezonderd zijn in het wettelijke herroepingsrecht. Ook digitale produkten en ontwerpen vallen hier onder.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je niet tevreden bent met je bestelling. Neem dan vooral even contact op, dan vinden we vast een oplossing.

Retour verzending
Nadat je gebruikmaakt van het herroepingsrecht, vragen we je om je bestelling inclusief alle toebehoren terug te sturen in de originele staat en verpakking. Zodra het geretourneerde product in goede staat is ontvangen, wordt het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen teruggestort. Jouw hulp bij het verzorgen van de geretourneerde items helpt om ze zo min mogelijk te verspillen en bruikbaar te maken voor anderen.

  • Artikelen die verpakt zijn in een mylar zak met druksluiting zijn te openen zonder schade toe te brengen aan de verpakking; Bij retouren met beschadigde verpakking wordt €1,- ingehouden.
  • Gebruiksschade aan de artikelen zelf, welke bij retour niet aangemeld is als een product defect, zal verrekend worden.
  • Kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Meer informatie
Via onderstaande knop kan je de volledige Algemene Voorwaarden lezen.
Vragen of onduidelijkheden? Neem dan vooral even contact op

BASt | Aftercare

Aftercare 3D Prints

Bij het 3D-printen wordt Fused Deposition Modeling gebruikt, waarbij het object is opgebouwd uit dunne laagjes die samengesmolten zijn. Het is normaal om wat lijntjes te zien en incidenteel kleine draadjes of bobbeltjes tegen te komen; deze hebben echter geen invloed op de kwaliteit van het product.

Door de nauwe toleranties kunnen accessoires soms iets te krap passen. Dit kan meestal eenvoudig worden aangepast met schuurpapier of een mesje, een vorm van ‘aftercare’. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder.


Materialen

Een 3D print kan met verschillende materialen uitgevoerd worden. De meest gebruikte materialen zijn:

  • PLA-ST , een plastic met hoge sterkte en taaiheid, gemaakt met zetmeelgrondstoffen afgeleid van hernieuwbare plantaardige hulpbronnen. Dit materiaal heeft een erg hoge impact-bestendigheid, maar kan niet goed tegen temperaturen boven de 50°.
  • ABS+, Geschikt voor temperaturen tot 100° en impact-bestendig.
  • PETG, Een materiaal wat lijkt op het materiaal waar PETflessen van gemaakt zijn, geschikt voor temperaturen tot 85°.

Elk materiaal heeft unieke eigenschappen die voordelig of nadelig kunnen zijn voor specifieke toepassingen. Mijn 3D-geprinte artikelen worden vervaardigd in het meest geschikte materiaal voor de beoogde toepassing. Bij Slijpmallen kiezen we bijvoorbeeld voor ABS+, dat een hoge temperatuurbestendigheid biedt. Het is echter belangrijk om op te merken (ook voor je veiligheid en het behoud van je gereedschap) dat het metaal dat je slijpt niet te warm mag worden.

De meeste 3D-prints die ik aanbied zijn gebruiksartikelen die, net als ander gereedschap, na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld minder leesbare teksten of krassen. Dergelijke veranderingen zijn normaal bij kunststof artikelen en gelden niet als reden voor retour. Defecten veroorzaakt door oververhitting of blootstelling aan warmtebronnen vallen ook onder deze categorie.

BASt | Aftercare

Aftercare Houten Artikelen

Een belangrijk onderdeel van letterlijke aftercare is onderhoudt. Om zo lang mogelijk van je hout te genieten dien je dit goed te onderhouden. Let op; houten produkten zijn nooit vaatwasserbestendig! Serveerplanken houdt je het langst mooi door ze af te wassen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurspons. Hierna droog je ze af en zet je ze rechtop. Doe dit niet boven de verwarming, want dan kan hout krom trekken. Behandel ze eens per maand met een goede laag olie en laat dit er in trekken. Gewoon een druivenpitolie is al voldoende en is ook nog eens foodsafe.

BASt | Aftercare

Holzbutter, boter voor uw hout

Geef je hout de beste verzorging met Holzbutter, een volledig natuurlijk onderhoudsmiddel geschikt voor alle houtsoorten en diverse toepassingen: van geolied en gelakt tot kinderspeelgoed en snijplanken. Het gebruik is simpel: inwrijven, laten inwerken en indien nodig oppoetsen. Het resultaat? Bescherming, voeding en een levendige uitstraling. Het hout behoudt zijn ademende eigenschappen, krijgt een zijdematte glans en wordt beschermd tegen uitdroging. Holzbutter, een Zwitsers kwaliteitsproduct, bevat 100% natuurlijke ingrediënten zonder toegevoegde parfums, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of oplosmiddelen. Bewaar het binnenshuis op kamertemperatuur voor een langdurige houdbaarheid van meerdere jaren. Bovendien is Holzbutter huidvriendelijk en veilig voor gebruik met voedsel.

Tot Slot; jouw Aftercare?

Je bestelling is met de grootste zorg door mij persoonlijk ontworpen, geproduceerd, ingepakt en verzonden.

Happy?

Als alles aan of zelfs boven je verwachtingen voldoet, waardeer ik het enorm als je een review achterlaat voor het gekochte artikel. Het zou me ook enorm helpen als je een review plaatst op Google, zodat anderen mijn producten ook kunnen vinden. Dank je wel!

Unhappy?

Waar gewerkt wordt, worden helaas ook fouten gemaakt.
Is de bestelling niet volledig naar je verwachting, dan hoor ik graag van je via bijvoorbeeld het contactformulier. We vinden vast een oplossing.

Terug naar boven